Activitati Extracuriculare

8 MARTIE- ZIUA MAMEI


2014

În data de 18 ianuarie 2014, elevii de la secţia maghiară cls. pregătotoare-I-IV au fost în excursie pe Muntele Semenic, împreună cu  corul  de copii Angelis al Bisericii Catolice din Dumbrăviţa, bucurându-se de zăpadă.

Vizite reciproce  în cadrul  parteneriatului  Şc. Gimn. Com. Dumbrăciţa – Lic. Teoretic Bartók Béla dinTimişoara

A hagyományos II. osztály újszentesi látogatása
Csodálatos eseménnyel zártuk az első félévet: meglátogattuk újszentesi barátainkat és egy kellemes, élménydús délelőttöt töltöttünk együtt. Miután köszöntöttük a házi­gazdáinkat, bemutatták nekünk az iskolájukat. Több osztálytermet, irodát, szaktantermet megtekintettünk, meg­csodáltuk a hatalmas tornatermet, a helyi televízió stú­dió­ját. Meglátogattuk Újszentes nevezetességeit, történelmi em­lékműveit, majd a központi gyermekparkban fergetes hócsatázásban, szánkózásban volt részünk. Visszatérve az osztálytermekbe a szülők és nagyszülők meglepetéssel vár­­tak minket: forró teával ötletesen elkészített poharakban, farsangi fánkkal, sós kif­livel. Farsangi éneket ta­nul­tunk, beszélgettünk, játszottunk, meghívtuk baráta­in­kat egy temesvári közös far­sangi mulatozásra. Az előkészítő, első és második osztály február 13-án, a harmadik és negyedik osztály pedig február 18-án vesz részt a farsangi ünnepségeinken. Szeretettel várjuk őket a következő találkozóra.

     Pál  Krisztina tanítónő

CONCURS POEZIE

Concurs de poezii cu ocazia zilei culturii maghiare, organizat la Syentes Ungaria –participanţi copii din grupa mara secţia maghiară, pregătiţi de d-le educatoare Ban maria şi Bodor Angela

Versmondó fesztivál Szentesen

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére, az Árpád Szabadidős Sportklub január 24-én rendezte meg az általános óvódások hagyományos vers és prózamondó fesztiválját. A versenyen a helybeli gyermekeken kívül – immár hagyománynak számítóan – a határon túlról, Újszentesről és  Zentagunarasról is érkeztek gyerekek.  Bodor Angéla és Bán Mária óvónénik vezetésével, nagycsoportos óvisok  képviselték községünket: Juhász Ábel ( I díj), Szabó Szilvia ( II. díj), Lőrincz Ervin ( III. díj), Mihalca Tudor ( III. díj ), Lukács Zoltán, Mihalca Aida, Kovács Vencel Dávid, Zabos Noémi és Nueleanu Daniel.

A Himnusz közös eléneklése után Túri Andrea, a Honvédség és Társadalom Baráti Körök országos vezetőségének tagja mondta el gondolatait a Magyar Kultúráról. Mást jelent ma a „jókedvvel, bőséggel” kifejezés – jelentette ki fesztivál megnyitása elején. A jó kedv is mást jelent, a bőség pedig inkább az érzelmi gazdagságot. Ez utóbbi pedig egyre fogy, és ehhez hozzájárult a 20. század végén a televízió, majd a 21. század elején a számítógép elterjedése. A magyar kultúra, és egyáltalán a kultúra értékeinek megőrzése érdekében kérte a jelenlévőket: egy kissé mellőzve a gépeket fordítsanak nagyobb figyelmet emberi kapcsolatainkra.

A résztvevők ezúton is köszönjük Léhi Gábor klubelnök meghívását és vendégszeretetét, az újszentesi Polgármesteri  Hivatal támogatását.

                                                           Dénes Ildikó

ZIUA MONDIALA A APEI

MARSUL BROSCUTELOR-ACTIVITATE ECOLOGICA

 

24- IANUARIE,  UNIREA PRINCIPATELOR ROMANE

1 DECEMBRIE- ZIUA NATIONALA A ROMANIEI

 

MIHAI EMINESCU- 15 IANUARIE

 

ACTIVITATE ISU BANAT

ACTIVITATI EXTRASCOLARE SAPTAMANALE

 

NR.

CRT

DOMENIU

MENTOR

1

ŞAH

UŢĂ ILIE

 

2

LB. ENGLEZA

BOSCOVICI CARLA

 

3

DANS POPULAR

BALINT JOSKA

 

4

DANS DE SOCIETATE

PROF. ALMUŢ

 

5

DANS MODERN

  PĂCURAR ROXANA

 

6

TEATRU

LUCA VIOLINA

 

7

TENIS DE MASA

HUSAR NICOLETA

 

8

LUPTE GRECO ROMANE

GAVRILA SEBASTIAN

 

BOTH CAROL

 

9

FOTBAL

MORARU DANIEL